Peter Verdin

Peter Verdin groeide op in Sint-Truiden en studeerde in 1992 af met onderscheiding als licentiaat in de kinesitherapie aan de K.U.L. te Leuven.

In 1993 startte Peter de opleiding als osteopaat aan het F.I.C.O. te Antwerpen en in 1999 behaalde hij het certificaat in de osteopathie.
Daarna werkte hij nog 10 jaar verder als kinesist maar toch al vanuit een osteopatische invalshoek en volgde hij nog bijscholingscursussen in de osteopathie.

In zijn drijfveer om de diepere oorzaak van fysieke klachten te achterhalen en het lichaam op een effectievere manier te behandelen, won osteopathie steeds meer aan belang in zijn praktijk.

In 2010 besloot Peter om als fulltime osteopaat aan de slag te gaan en daarvoor diende hij nog een thesis af te leggen, met succes verdedigd voor een internationale jury. Hierdoor beschikt Peter over een volledige erkenning osteopaat D.O., waardoor de ziekenkassen en verzekeringsinstellingen tussenkomen in de behandelingen.
Peter heeft een grote interesse voor viscerale technieken in zijn behandeling in relatie met structurele en craniale technieken en dit vanuit de embryologie of vanuit de conceptie.
Daardoor zijn de behandelingen geschikt voor baby's vanaf 3 weken, kinderen en volwassenen.
In de behandelingen staat het holistische aspect centraal, d.w.z. ze pakken de totale mens aan en niet alleen de klacht op zich. Er wordt ook veel aandacht geschonken aan de harmonie tussen lichaam en geest (zie "een gezonde geest in een gezond lichaam").

Daardoor wordt ook soms doorverwezen naar een psychotherapeute, Nadine Vingerhoed die - indien nodig - het geestelijke aspect voor haar rekening neemt.
De behandelingen zijn complementair met de klassieke geneeskunde. Ze kunnen deze niet vervangen maar wel goed aanvullen of ze kunnen soelaas brengen voor fysieke en psychosomatische klachten daar waar de klassieke geneeskunde geen uitkomst kan bieden.
Met psychosomatische klachten worden niet alleen klachten bedoeld, veroorzaakt door uitwendige stress of spanning maar ook door interne stress op het lichaam, veroorzaakt door blokkages van wervels of gespannen organen die door de gevoeligheid van de vingers kan gepalpeerd worden.

peter-cv1.jpg  peter-cv2.jpg  peter-cv3.jpg